dimecres, 9 de març del 2016

LA PELL DEL MEU BARRI


Per a aquesta activitat jo he elegit parlar de la Llotja del Peix, es trova en la travesía de Pescadors i Columbrets, es un dels edificis més apreciats per la gent del Cabanyal, es va inagurar en 1909, segons el projecte del mestre d'obres Joan Bautista Gosálvez Navarro.
Segons com es qualifica en la fixa de l'inventari de la Direcció General de Patrimoni Cultural valencià, es tracta de un edifici de gran interés històric i arquitectònic, està escrit en el Catàleg de Béns Patrimonials de la Comunitat Valenciana, primerament escrit en 1998 i després en 2006.
Aquest edifici entrava en conflicte amb la idea de Rita Barberà de la Avinguda que volia fer, si l'haguera pogut fer aquest edifici se hauria anat a terra, al igual que totes aquelles persones que tenen tanta història ahí, menys mal que al final la proposta va ser denegada, i per descomptat se hauria acabat amb part de la cultura del Cabanyal.
La utilitat principal de aquest edifici era com un magatzem i com vivienda, on els pescadors deixaven les reds i tot el material.
Al costat està la casa dels bous, on com be indica el nom, es guardaven els bous que ajudaven a traure els vaixells de la mar.
He elegit aquest edifici perquè el meu besavi tenia ahí el seu magatzem de pesca i em pareix que es un edifici amb una historia molt típica del Cabanyal, ja que el Cabanyal sempre ha sigut un poble/barri de pescadors. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada