dimecres, 9 de març del 2016

GAMIFICACIÓ



La gamificació o ludificació es l'ús de mecàniques de joc en entorns i aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l'esforç, la fidelització i altres valors positius comuns entre els jocs. Es tracta d'una nova i poderosa estratègia per influir i motivar grups de persones.

Fa un temps van vindre uns xics a fer un taller de gamificació, ens vam dividir es grups de aproximadament unes cinc o quatre persones, i cada grup en una taula amb un joc, i cada certa quantitat de gent canviavem de taula per probar diferents jocs. El primer consistia en agafar una carta on posaba diferents noms i havies de representarlo amb uns dibuixos que hi havien en el tauler per a que la reta els adivinara, per exemple a mi me va tocar els pitufos, així que vaig marcar les caselles de persona, xicotet, blau, bosc i la tele, així que les meues companyes havien de adivinar amb això del que estava parlant. El segon joc al que varem jugar era de cartes i no tenia tauler, en aquest es repartien quatre cartes a cada un, les cartes tenien cada una un "emoticono" de whatsapp, que es suposa que representaven emocions, objectes... Així que algú fa una pregunta i cada una llevant del que havia preguntat te que respondre el que sent quan li pasa el que el company ha preguntat, una volta tots han donat la seua carta cap avall, es barregen i la persona que ha fet la pregunta te que elegir una, la que crega que representa millor el que ella pensa, així que guanya la persona de qui agafa la carta. Finalment vam jugar a un joc de fer contes, es a dir, teniem ues cartes de fantasia amb elements comuns en els contes, comença parlant uno, i ha de inventarse una historia i ha de utilitzar el major numero de elements presents en les seues cartes per a poder descartar-les, pero en el moment que una carta teua coincideix amb un element que eixa persona haja dit automàticament ho dius i has de continuar tu la historia, guanya el primer en acabar totes les seues cartes. 

Personalment el joc que més me va agradar va ser el segon, ja que em vaig riure un montó i em va resultar molt entretingut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada